Stålsat betjent

En kvindelig politibetjent fra London sendte i mandags EU-Kommissionen i gulvet. Lederen af EU-Parlamentets største gruppe, socialisterne, har inden for to måneder først reddet og siden afsat EU-Kommissionen. Hendes navn er Pauline Green.
Da EU-Kommissionen mandag aften holdt krisemøde efter offentliggørelsen af rapporten om svindel i Kommissionen havde den to muligheder: Enten kunne den lade som ingenting og blive udsat for et mistillidsvotum fra EU-Parlamentet, eller den kunne vælge at gå af frivilligt. Kommissærerne valgte det sidste af frygt for parlamentet og i særdeleshed den socialistiske blok, ledet af den 54-årige Pauline Green, der nu kandiderer til posten som borgmester i London.
Den 14. januar i år stillede EU-Parlamentet et mistillidsvotum til Kommissionen på baggrund af et mangelfuldt regnskab fra 1995. Ved afstemningen undgik EU-Kommissionen med nød og næppe at blive tvunget fra bestillingen, men udelukkende fordi Pauline Green bad sin socialistiske gruppe give Kommissionen amnesti.
Til gengæld krævede hun en omfattende og uvildig rapport om Kommissionens arbejde og mangel på samme. Den kom klokken 17:00 mandag aften.
Og i mandags var Pauline Green ikke så flink. Da hun havde nærlæst svindelrapporten, indkaldte hun hele den socialistiske gruppe i parlamentet, og fik den til at give hende mandat til at vælte Kommissionen. Alle medlemmerne bakkede hende op.
Klokken ti mandag aften fortalte hun på et møde i Bruxelles de socialistiske kommissærer, at hvis de ikke frivilligt trådte tilbage, ville hun og hele den socilististe gruppe i EU-parlamentet stemme for et mistillidsvotum til Kommissionen.