Sterling Airlines bestiller otte miljøvenlige Boeing 737NG

Sterling er det første flyselskab i Danmark, som flyver med den miljøvenlige Blended Winglet-teknologi fra Aviation Partners. Nu vil selskabet udstyre samtlige fly i parken med det miljøvenlige system.

30. juni fik Sterling Airlines leveret otte Blended Winglet-systemer – syv 737-700 og ét 737-800-system. Flyselskabet har fløjet med fire Blended Winglet 737-800-systemer i adskillige år og har nu besluttet at gå over til 100 procent Blended Winglet. Hvis alt således bliver toptunet vil Sterlings flypark med 20 performance-optimerede 737NGer spare mere end ni millioner liter brændstof årligt.
”Sterling er et progressivt og miljøbevidst flyselskab, og vi er glade for deres beslutning om at udstyre den resterende del af flyparken med Blended Winglet-teknologien,” siger Aviation Partners Boeing CEO John Reimers.

Betydelig støjreduktion
Investeringen i Blended Winglet til hele flyparken vil betyde væsentlige og langtidsrækkende miljøfordele i form af formindsket brændstofforbrug og emission samt en betydelig støjreduktion i forbindelse med take-off og landing.
AirCastle Advisors ejer de syv Sterling 737-700er, som står for at blive opgraderet med det patenterede Blended Winglet-system, mens ILFC udlejer Sterlings 737-800, som sidst er blevet udstyret med Blended Winglet. Med udnyttelsesrater på mere end 3500 timer pr. dag, planlagte langdistance-ruter og charterruter til over 40 destinationer i Europa er Sterling godt positioneret til at få maksimalt udbytte af sit nye aktiv, Blended Winglet.

Sterling først med Blended Winglet i Danmark
”Sterling har erfaringer med de økonomiske og miljømæssige gevinster ved vores teknologi,” siger APB Vice President of Sales Patrick Lamoria.
”Den nye ordre er et yderligere skridt i retning af at stadfæste flyselskabet som progressivt og miljøvenligt.
Blended Winglet-systemerne fra Aviation Partners er nu i drift på over 1750 kommercielle fly, fordelt på flere end 40 flyselskaber, men Sterling er det første i Danmark.

Sterling blev grundlagt i 1962. Navnet er inspireret af grundlæggerens mor, som plejede at give sterling-sølv som gave, fordi det for hende var symbol på kvalitet. Kvalitet, langtidsholdbarhed og det at være en god nabo karakteriserer også i dag den særlige Sterling-ånd.

www.aviationpartnersboeing.com