Svejser med nyt certifikat

Et amerikansk system til uddannelse af svejsere bliver i dag taget i brug i Danmark. For den praktiske introduktionen står virksomheden Carl Bro, og JOM-instituttet skal eksaminere og certificere de kommende svejsere og inspektører i samarbejde med American Welding Society.
“De amerikanske svejse-normer er i vid udstrækning brugt i oversøiske byggerier, og det giver helt nye muligheder for dansk industri og eksport. Internationale kunder kan nemlig med de nye uddannnelser være sikre på, hvad de får for pengene, når de køber svejseteknik hos os,” siger afdelingsleder Jan Jensen fra Carl Bro.
Den amerikanske uddannelse bygger på et certificeringssystem, der kræver en ny eksamen af svejsemandskabet hvert femte år.
Certificeringen stiller ingen krav til ansøgerens skolegang, kun til hans nuværende evner. Det betyder ifølge Carl Bro, at mange selvlærte svejseinspektører nu kan få papir på deres kunnen Carl Bro vil nu tage kontakt til de etablerede svejseskoler, AMU-Centre og Tekniske Skoler for at udvikle det praktiske indhold i uddannelserne, så de står mål med de amerikanske krav.
JOM-Institutet og Carl Bro holder i dag en prøveeksamen, hvor et hold kandidater fra Norge og Danmark får chancen for at blive de første uddannede svejseingenører, der lever op til de amerikanske krav.