Tele Danmark arbejder igen

De op mod 7.000 fortørnede medarbejdere i Tele Danmark genoptog i går eftermiddag delvist deres arbejde. En fyringsrunde gik i hårdknude, da der blev set stort på en frivillige fratrædelsesordning, som medarbejderne arbejdede på. Cirka 1000 ansatte er frivilligt gået med med til en fratrædelsesordning, men det så ledelsen stort på og begyndte at afskedige 118 andre ansatte.
“Der er ikke tale om, at vi er blevet enige,” siger Lars Christensen formand for Tele Danmarks 11. afdeling på vegne af Telekommunikationsforbundet.
“Der er tale om et klart aftalebrud fra ledelsens side. De fyrer medarbejdere, inden vi er blevet enige om, hvordan det skal foregå. Der er ingen tvivl om, at det her ender i Arbejdsretten,” siger han.
Vicedirektør i Tele Danmark, Lykke Kristensen, er uforstående overfor Telekommunikationsforbundets vrede: “De siger, at vi har overtrådt en stribe aftaler, men de vil ikke konkretisere det og sige på hvilke punkter. Så det, Lars Christensen der hiver op af hatten, kan jeg ikke kommentere.” Lykke Christensen regner med, at alle medarbejdere vil være på arbejde igen på mandag i næste uge.