Tilbage til bålet – årets grillhit er mad over lejrbålet

De store grill bliver større og større, og danskerne er stadig vilde med kuglegrillen, men en ny trend er på vej, og den går tilbage til det urgamle bål. Krise og mere fokus på de basale behov har gjort det trendy at fyre op på bålpladsen og lave grillmad, som vores forfædre gjorde.

Tilbage til rødderne, mad over bålet. Sådan tænker mange i år, og det afspejles tydeligt i den popularitet, som udstyr til bålkokken har fået. En simpel trefod og en gryde i en kæde er et meget effektivt køkken, der giver alle muligheder for at lave et spændende måltid mad.

Supplement til grill
”Mange af vores kunder har flere grill stående, som de bruger, alt efter hvilken type mad de skal lave. Alligevel vælger mange at gå tilbage til deres spejderdage og lave noget lidt mere simpelt og originalt mad over bålet,” siger Poul Steffensen, der er produktchef hos BAUHAUS. Han peger også på, at bålmaden giver en anden hygge, end de lukkede grill kan give, og han understreger, at bålmad bestemt er andet end snobrød.
”Et bålkøkken forener hyggen ved et bål med alt det bedste fra en grill. Der er ingen besværlig teknik, men til gengæld stor fleksibilitet, fordi et bålkøkken nemt kan tages med på farten,” fortæller han.

Dalende salg af de helt store grill
Selvom bålkøkkenet er på fuld fart frem, så er de mere klassiske grill stadigt populære.
”Der er stadigt stigende et stødt salg i af de kendte grilltyper, men det er tydeligt at bålkøkkenet er årets helt store hit,” siger han.
Poul Steffensen oplever samtidig en afmatning i salget af de helt store og avancerede grill-systemer:
”Der er nok noget om, at krisen lægger en dæmper på salget af de største grill, og samtidig får folk til at kigge sig om efter det mere oprindelige. Når så folk finder ud af, at man faktisk kan lave utroligt velsmagende mad med simple og rustikke virkemidler, så er bålkøkkenerne et oplagt valg.”

Landets største grilludvalg – hele året
BAUHAUS har landets største udvalg af grill og tilbehør, i visse af de 15 BAUHAUS butikker er der over 80 kvadratmeter udelukkende med grilludstyr. BAUHAUS’ grillsortiment forhandles nu hele året, fordi flere og flere entusiaster vælger at grille uanset vejrliget – og årstiden.

Fakta om BAUHAUS
• Schweizisk ejet koncern og har været i Danmark siden 1988
• Åbnede første byggevarehus i 1960 i Mannheim, Tyskland
• Repræsenteret i 15 lande og driver mere end 220 byggevarehuse
• Ca. 1.600 medarbejdere i Danmark
• 15 byggevarehuse i Kolding, Odense, Ålborg, Glostrup, Tilst, Esbjerg, Høje Tåstrup, Næstved, Holbæk, Vejle, Viby J, Herning, Randers, Hjørring, Hillerød. Yderligere et varehus er under opførelse i Ishøj.

For yderligere information kontakt venligst:
Direktionsassistent Grethe Juhl
BAUHAUS Danmark
Anelystparken 16
8381 Tilst
gju@bauhaus.dk
Mobil.: 22103374
Dir.: 87450506