To lig fundet i brandtomt

Politiet frygter, at den eksplosive brand i en grillbar i Holbæk var påsat.
Politiet fandt tirsdag endnu et lig i ruinerne efter en eksplosionsbrand i Holbæk. Mandag fandt man det første lig. Det formodes, at der er tale om det ægtepar, der boede i en lejlighed oven over den grillbar, hvor branden begyndte. Men de omkomne er endnu ikke officielt identificeret.
Branden, der således har kostet to mennesker livet, frygtes at være påsat som led i forsikringssvindel. Politiet i Holbæk arbejder med en teori om, at ilden skulle være påsat af to unge mænd, der ikke magtede opgaven, og derfor selv blev voldsomt forbrændte.
Mændene kom på brandnatten ud fra “Elmiros pizza og shawarma” og løb i flere minutter rundt i panik på gågaden med tøjet i flammer, fortæller vidner, der fulgte katastrofen fra deres vinduer. Spørgsmålet, som politiet i Holbæk stiller sig, er, hvad de to mænd lavede i den libanesiske grill-bar efter lukketid så sent om natten.
Vidnerne så også to grupper af unge mænd i hver sin ende af gågaden.
Dem vil politiet gerne i kontakt med.
“Hændelsesforløbet er besynderligt,” mener kriminalinspektør Christian Petersen fra kriminalpolitiet i Holbæk. Han vil nu kigge nærmere på grill-barens økonomiske forhold.
Politiet siger desuden, at ikke alle de fire sigtede nægter sig skyldige. De sigtede er to unge fra Holbæk, grill-barens libanesiske ejer og dennes søn.
Yderligere detaljer vil kriminalinspektøren ikke komme ind på af hensyn til efterforskningen.
Politiets teknikere mener at have fundet spor af brændbare væsker i den udbrændte ejendom. Sammen med gasflasker til brug i barens køkken skal det have dannet den sprængfarlige cocktail, der blæste ruderne ud i 50 meters omkreds. Politiet fik i går teknisk hjælp fra Kolding, Århus og Odense.
En af dem, der fik nattesøvnen ødelagt af branden, er teolog Hans Fuglsang. Han bor på anden sal i nabobygningen og blev vækket af opskræmte naboer, der var brudt ind i opgangen for at redde beboerne ud.
Han kan godt forestille sig, at der er begået en forbrydelse: “Enten har der været tale om en gaslæk, eller også er der tale om en påsat brand,” siger han.
Eksplosionen ventes at have forårsaget skader for mindst 10 mio. kr., og i alt tre tons knust glas er fejet op fra gågaden.