Trend: det personligt designede bryllup

Bryllupper bliver stadigt mere individuelle. De sædvanlige bryllupstraditioner granskes nøje og tilpasses det enkelte brudepar, før de finder vej til deres helt eget bryllup. Nogle traditioner forsvinder, mens andre genopstår. Netop nu er trenden, at brudeparret prioriterer tid til at være nærværende over for gæsterne – imens andre tager sig af det praktiske.

Brudekjolen skal ikke længere nødvendigvis være hvid, hvis brudens hårfarve står langt bedre til olivengrøn. Og den unikt designede og portionsanrettede bryllupskage kan passende nydes om eftermiddagen, hvor man har tid til den, frem for at blive klemt ind lidt før midnat.
”De eksklusive bryllupper bliver mere og mere originale. Hvor man tidligere lagde sig tæt op ad bryllupstraditionerne, tager det moderne bryllup udgangspunkt i brudeparret. Det er parrets kendetegn og ønsker, som afgør, hvilke traditioner der skal indgå i deres fest. Og ofte vælger parret at ændre lidt på de klassiske ritualer, så de understøtter det særlige udtryk, brudeparret ønsker,” siger bryllupsekspert Christel Winther Helios.

Og de festede i tre dage…
En af de helt gamle traditioner, hun ser genopstå, er bryllup over flere dage. Man starter fredag, så brudeparret har mulighed for at nå at tale med alle deres mange gæster, inden lørdagens mere programlagte arrangement løber af stablen. Søndag er der så tid til at pakke gaver ud og afrunde med en brunch. Andre fravælger helt et dansk bryllup for i stedet at fejre begivenheden i udlandet, eksempelvis på et slot i Frankrig – eller beslutter sig for et stiligt teltbryllup, så man undgår et bestemt steds begrænsninger på menu eller udfoldelsesmuligheder.

Personlig sparring
Ligesom man ser det inden for mange andre områder, benytter brudepar sig i stigende grad af konsulenter, når deres unikke bryllup skal designes.
”Jeg oplever, at især bruden føler et behov for personlig sparring og savner et feminint modspil i forhold til eksempelvis det dekorative. Samtidig kan manden se det naturlige i at trække på ekspertbistand – og fordelen ved at have nogen til at tage sig af det praktiske, så han selv kan koncentrere sig om alt det sjove,” fortæller Christel Winther Helios, som er en af de få, professionelle bryllupsarrangører i Danmark. Hun koncentrerer sig om cirka 15 eksklusive bryllupsarrangementer om året, så hun har mulighed for hver gang at skabe et helt enestående bryllup, som afspejler brudeparret og deres ønsker præcist.

Christel Winther Helios har arbejdet som professionel rådgiver og bryllupsarrangør siden 2002.