Tyve får let spil

Tyveknægte får i tilfælde af en storstrejke nemt spil de steder, hvor vagter normalt patruljerer. Vagt og patruljepersonalet over hele landet vil strejke og dermed efterlade tusindvis af virksomheder og private uden proffesionel assistance ved indbrud og tyveri.
“Vi kan desværre ikke overholde vores aftaler om patruljering og vagt i den periode konflikten løber, og når det er en lovligt varslet konflikt, må vi ikke ansætte andre til at udføre arbejdet,” siger Kjeld Pedersen, områdeleder i Falck København. De enkelte virksomheder og butikker må altså selv sørge for patruljering af egne områder i tilfælde af strejke.
Strejken vil omfatte mere end 4000 vagt- og patruljepersonel fra bl.a.
Dansikring, Falck, Cerberus og Securitas.
Direktør i Sikringsvirksomheden Cerberus, Anders Grandt, siger: “Det her kommer til at ramme alle vores kunder og kontrolcentralen. Vi kan sætte nogle ledere ind, som kan varetage mange opgaver, men ikke selve vægterarbejdet.” Cerberus og flere andre sikringsvirksomheder har udsendt en besked til alle større kunder med besked om, at de må sikre sig på anden måde i tilfælde af arbejdsnedlæggelser.