Unge fik råd til eget hus

Jes Kjellberg på 27 år og Betina Andersen på 26 år har netop købt en villa i nordlige det Århus.
For ti år siden var det et særsyn med huskøbere midt i tyverne. Men opsvinget har givet unge helt nye muligheder på boligmarkedet, konstaterer deres ejendomsmægler, Jeppe Aillaud fra Nybolig.
“Opsvinget og den lave rente har sat skub i hushandlerne også for de unge,” siger han.
Jes Kjellberg og Betina Andersen har ikke fortrudt deres beslutning.
“Man overvejer da, om det er fornuftigt på baggrund af renten og samfundsøkonomien. Vores huskøb viste sig at være holdbart,” siger Jes, der er mekaniker.
Hans kæreste, frisøren Betina, fortæller, at de ikke har en væsentligt strammere økonomi end før: Har sikret sig
“Vi har sikret os, at vi kan blive boende, selv hvis en af os bliver arbejdsløs.” Villaen på 194 mó koster 1,2 mio. kr., og de har sparet op til udbetalingen i fire år. Det betyder, at de nu sidder for i alt 6.700 kr. brutto om måneden. Det er ikke meget mere, end de betalte for deres mindre lejlighed i midtbyen.
Deres ejendomsmægler tror på, at renten fortsat vil være lav og dermed holde gang i hushandlerne.
“Prisstigningerne toppede sidste år, men de vil i år fortsat stige med op til fire pct.,” formoder Jeppe Aillaud, der ikke mener, at opsvinget i boligbranchen bremses af folketingsvalget: “Der er nogle boligkøbere, der snakker om at holde igen. Men der jo kun et alternativ, og det er en borgerlig regering. Får vi sådan en, så kommer boligejerne jo nok til at sidde endnu billigere,” mener Jeppe Aillaud. Han har i løbet af sidste uge solgt to andre villaer til unge par.