Verdens største reklame community runder 35.000 brugere

Verdens største online community for reklamefolk, www.ad-rag.com har rundet 35.000 medlemmer. Sitet styres af svenskeren Åsk Wäppling fra København, og det har altid været hendes mål at holde fællesskabet finansieret af medlemskab og ikke reklame. Det er lykkedes.

www.ad-rag.com er blevet det foretrukne virtuelle mødested for reklamefolk verden over. Arkiverne indeholder flere end 17.000 reklamefilm, omfattende nyhedskanaler, fora og netværksmuligheder. 13 mio. mennesker bruger sitet i deres arbejde og fritid. Flere og flere kommer dagligt til.

Det er gratis at melde sig til som bruger, men vil man have ubegrænset adgang til alle reklamefilm koster det to euro om måneden, fortæller Åsk Wäppling, der fra midten af København bruger det meste af sin tid på at servicere brugerne og vedligeholde serverne.

”Man donerer blot for den tid, man bruger systemet. Alle indtægter går til de store mængder båndbredde, udvikling og hardware. Det fungerer og jeg tror at de mange reklamefolk som befolker sitet sætter pris på et ”reklamefrit” åndehul,” siger Åsk Wäppling, der startede sitet i 1996 i San Francisco.

Et af de helt store hits på sitet er det komplette arkiv over reklamefilm for det amerikanske Super Bowl fra de seneste 30 år. Det findes ingen andre steder og tiltrækker i hovedsæsonen millioner af brugere.

De mange engagerede brugere står selv for at holde et stort nyhedsflow kørende. På den måde er www.ad-rag.com blevet et meget benyttet alternativ til de traditionelle branchemedier, der findes internationalt for reklame- og markedsføringsbranchen.

Åsk Wäppling http://ad-rag.com mobil: +4526737091 tlf: +45-08211470