Skabt til Facebook – Web 2.0 tablet fra Nokia N810

Nokia N810Nokias seneste internettablet N810 er en sær hybrid. Den har størrelse som en mobiltelefon, men man kan ikke ringe fra den. Den minder meget om en lille PDA, men er ikke designet til forretningsfolket. Derimod er den perfekt til hurtig onlinekommunikation, deling af filer, chat og videoudveksling. Nokia N810 retter sig direkte mod krævende gadgetfreaks, som ikke kan leve uden YouTube og Facebook.

N810 henvender sig til dem, som er på farten og flittigt bruger Internettets sociale sites som Facebook, YouTube og Googles online-services. De ligger i linksamlingen på Mozilla-browserne, og praktisk brug viser også, at det er her, N810s styrke ligger. Et væld af programmer er præinstalleret, og det er primært programmer, som har med Internettet at gøre. Gizmo og Skype står for onlinetelefonien – og det fungerer upåklageligt. Et lille videokamera på fronten sørger for levende billeder til chat.
Største ros skal dog gå til den trykfølsomme skærm. Den fylder næsten hele enhedens areal og har en fantastisk skarphed og opløsning. Alle de websites, vi testede, blev vist i naturlig størrelse uden omrokering af elementer.
Nokia N810 Specifikationerne er overvældende i N810, men så snart der ikke er netværk, er den en tam fornøjelse. Den egner sig derfor bedst til storbyer, hvor den utroligt effektivt skifter mellem tilgængelige netværk. Den er faktisk bedre til at finde netværk og holde forbindelsen end undertegnedes bærbare PC. N810 er 100 procent dedikeret til onlinekommunikation. Nokia har således valgt at udelade GSM-telefoni – et radikalt skridt, som understreger, at N810 er til Internet-brug.
Som et ekstra plus har N810 indbygget GPS, og der medfølger holder til bil og kort over Skandinavien.
N810 er bygget på en Linux-udgave, specielt udviklet af Nokia. Det betyder, at den kan afvikle hundredvis af gratis programmer.
Ulempen er prisen. Til næsten 4.000 kr. er N810 i skarp konkurrence med billige laptops. Prisen og manglen på GSM-telefoni gør N81 til et smalt produkt, der nok vil appellere til mange, men kun købes af få.

Specifikationer:

Skærm: 4,13 tommer – 65.000 farver (800 x 480 pixel)
Hukommelse:
• DDR RAM 128 MB
• Flash 256 MB
• 2 GB intern hukommelse
• Port til SDMC-kort – op til 10 GB ekstra
Processor: 400 Mhz
Pris: Set til kr. 3.998 hos mobiludsalg.dk