Weber samler indkøb hos Lemvigh-Müller

På Saint-Gobain Weber A/S’ fabrik i Østjylland produceres alle virksomhedens Leca® letklinker. Fabrikken bliver løbende optimeret til mere moderne produktionsmetoder – og her er et godt samarbejde med leverandørerne vigtigt. Weber har valgt Lemvigh-Müller som primær leverandør af alt – lige fra el til procesinstrumentering – og det giver fordele i hele organisationen.

Weber Saint Gobain Logo Leca

Af freelancejournalist Hans Henrik Lichtenberg
Det er klassisk tung industri, som Weber benytter til at producere Leca®-letklinker. Leret graves op og transporteres til et sæt store, roterende ovne, hvor Leca® “kuglerne” brændes. Ud kommer et specialprodukt, som er blevet det foretrukne isoleringsmateriale hos bygherrer over hele Europa. Processen er stort set den samme, som da fabrikken blev etableret omkring 1953, men automatik og intelligens findes nu over hele anlægget. Det betyder blandt andet, at der stort set ikke foregår manuelt arbejde på fabrikken. Alt styres og overvåges elektronisk, og det gør fabrikken mere lønsom og sætter virksomheden i stand til arbejde med et stadigt større niveau af viden om produkternes kvalitet.

Lemvigh-Müller er udviklingspartner
Samtidig er det en teknologisk udfordring for virksomheden at holde energiforbruget nede og optimere driften på andre parametre. En af af de vigtigste partnere i den forbindelser er Lemvigh-Müller. Jan Sand, der er elinstallatør på Leca®-fabrikken i Østjylland, siger:
“Vi forsøger at samle alt hos Lemvigh-Müller, det giver os nemlig en række fordele. Han har gennem de seneste ni år stået for flere større udviklingsprojekter på fabrikken, og når der skal effektiveres, er Lemvigh-Müller en naturlig partner.

Højt vidensmæssigt niveau
Lemvigh-Müller har nemlig stort set alle de produkter, som Jan Sand skal bruge, og samtidig kan Lemvigh-Müllers konsulenter rådgive om brugen af dem og ikke mindst sikre en stabil leverendør-logistik.
“Vi har et stort indkøb af industrielementer fra leverandører som Siemens, som vi får via Lemvigh-Müller. Alligevel har vi en god dialog med Siemens, som faktisk også foretrækker, at vi tager rådgivningsdelen med dem og køber gennem Lemvigh-Müller. I andre tilfælde benytter vi Lemvigh-Müllers konsulenter som rådgivere – de er vidensmæssigt på niveau med fabrikanternes konsulenter. Og så kender de os godt. ” fortæller Jan Sand.

Lemvigh-Müller gør det ud for 20 leverandører
“Det er guld værd, at vi kan samle indkøb hos Lemvigh-Müller. For få år siden havde vi i nærheden af 20 forskellige leverandører, som leverede, hvad Lemvigh-Müller alene leverer i dag. Det er en hjælp for mig, fordi jeg kun skal henvende mig ét sted. Men det giver også fordele i resten af organisationen – eksempelvis i vores bogholderi, som nu kun skal behandle et meget begrænset antal fakturaer,” lyder det fra Jan Sand. Han påpeger desuden, at når man arbejder med én primær leverandør, så har man også kun en – eller få kontaktpersoner. Det er en fordel, når specialprodukter skal indkøbes fra udenlandske leverandører.
“Det er ikke altid nemt at finde den rette person i en stor udenlands virksomhed. I stedet ringer vi bare til vores kontakt hos Lemvigh-Müller, der skaffer varen, eller måske allerede har den på lager,” siger Jan Sand.

En win-win situation
At benytte Lemvigh-Müller som leverandør er ikke en ekstra omkostning. Lemvigh-Müller er nemlig i kraft af sin størrelse i stand til at forhandle gode kontrakter med store leverandører, og dermed kan der i de fleste tilfælde tilbydes rådgivning og logistik uden ekstra omkostninger for kunden.
Det er eksempelvis tilfældet i forbindelse med et nyt projekt, som Weber skal have implementeret på fabrikken i Østjylland. Det skal fremover være muligt at måle vægt og rumfang af Leca® letklinker, lige inden de læsses i løs vægt på lastbiler. Til dette projekt køber Jan Sand en stribe Siemens-produkter, som kan veje Leca® letklinkerne, mens de tranporteres på transportbånd. Til den opgave får Jan Sand specialrådgivning fra Siemens, mens produkterne leveres af Lemvigh-Müller.

Faktaboks:
Om Weber:
Weber, der producerer byggematerialer er del af den globale Saint-Gobain koncern. Næsten 5.000 medarbejdere på verdensplan bidrager til en årsomsætning på mere end 1,2 mia. euro. Saint-Gobain koncernen er en af verdens 100 største industrikoncerner.