Zepto vælger Aastra til telefonsupport

Den danske computerproducent Zepto har valgt et Ascotel IntelliGate telefonanlæg fra Aastra Telecom til virksomhedens omfattende supportfunktioner. En af de største fordele er, at kunderne nu sluses direkte til den rette supportmedarbejder. Medarbejderne har komplet overblik over, hvor mange der er i kø, og hvor lang tid de enkelte samtaler tager – og det benyttes til at effektivisere driften til fordel for både kunder og Zepto.

Zepto er en af Danmarks førende computerproducenter, og virksomheden er i kraftig vækst. Det skyldes blandt andet, at Zepto målrettet går efter at tilbyde en høj service og efterfølgende support – og det har kunderne taget til sig. Zepto modtager mange serviceopkald, og antallet stiger i takt med virksomhedens hurtige udvikling. Tidligere havde Zepto blot ét hovednummer, hvorfra man manuelt dirigerede kunderne videre til den rette supporter. Når der var pres på systemet, ringede en klokke, så alle i virksomheden i princippet kunne tage et opkald, og dermed havde alle en supportfunktion.

Præcis omstilling hver gang
”Det var ikke optimalt. Salgsafdelingen tog imod opkald af teknisk karakter, vi omstillede meget, og receptionen blev overbelastet. Derfor valgte vi at finde en effektiv callcenterløsning,” siger personalechef Lotte Albertsen.
Problemerne opstod i høj grad, fordi kundernes opkald ofte falder i samme tidsrum. Eksempelvis er der ekstra mange kunder, der behøver hjælp om mandagen, og ligeledes mange kunder der ringer i frokostpausen, fordi det er her, de har tid.  Med op til 150 daglige opkald blev det derfor nødvendigt at finde et andet system, og valget faldt på en Ascotel IntelliGate fra Aastra Telecom. Løsningen, der er både simpel og skalerbar, blev leveret og installeret af NH-Gruppen A/S, og betyder, at Zeptos kunder nu bliver guidet til den rigtige supporter – første gang. Det sparer både kunden og Zepto for unødvendig ventetid og omstilling.

Statistik effektiviserer
Via et statistikmodul, som er en del af Aastras løsning, kan Zepto løbende se status på callcenterets effektivitet. Man kan blandt andet se, hvor lang tid en kundehenvendelse tager, hvor mange der er i kø, og hvor lang ventetid kunderne oplever, inden supporteren er i telefonen. Disse data benyttes netop nu til at finjustere telefonservicen, så den bliver endnu mere effektiv. Zepto vil eksempelvis gøre det mere enkelt for kunderne at forstå, hvilken supporter de skal vælge, og oplyse om, hvad kunden skal have af dokumentation for at gøre ekspeditionen så hurtig som muligt.
Zeptos Ascotel IntelliGate har alle muligheder for skalering. Det var et af kravene fra Zeptos side, at løsningen skulle kunne følge med i en rivende udvikling. Blandt andet har Zepto nu åbnet to fysiske butikker i København, som også bliver koblet på telefonanlægget.
Ascotel IntelliGate er et allround telefonanlæg til både større og mindre virksomheder. Der er over 300.000 installerede telefonsystemer og 5,5 mio. brugere alene i Europa.

Om Aastra Telecom
Aastra Telecom er en international koncern, som er ledende inden for telekommunikations–løsninger til alle typer virksomheder. Med hovedkvarter i Concord, Ontario, Canada udvikler og markedsfører Aastra innovative og integrerede løsninger, som dækker alle kommunikationsbehov. Det gælder såvel store som mindre virksomheder. Aastras løsninger optimerer og effektiviserer virksomhedens kommunikation ved at tilbyde kunderne en komplet serie af IP–baserede samt traditionelle kommunikationsværktøjer – herunder telefoner, systemer og applikationer. De IP–baserede løsninger bygger på åbne standarder.